Åreknuder

kirurgi

Kirurgen.dk tilbyder moderne laser- og radiofrekvensbehandling til behandling af åreknuder.

Åreknuder opstår, når veneklapperne i benenes årer holder op med at virke. Åreknuder viser sig som synligt udvidede blå årer på benene. Der kan være flere årsager til, at sygdommen opstår, og ikke alle er kendte. Man kan have primære åreknuder, som typisk er arveligt betingede og rammer 15 – 30 procent af alle voksne, og sekundære åreknuder, som kan opstå efter sygdomme, graviditet eller andet, der har forårsaget blodprop i benene.

Åreknuder er som udgangspunkt en ufarlig lidelse. Mange vil kunne opretholde en normal dagligdag uden behandling, men vælger at blive behandlet af kosmetiske årsager. Åreknuderne kan dog udvikle sig og medføre alvorlige symptomer, og man bør altid blive undersøgt af egen læge eller speciallæger som Kirurgen.dk, hvis man ser begyndende symptomer – længerevarende hævelser eller pigmentforandring i huden omkring anklerne.

Behandling

Åreknuder behandles ved at man lukker de syge vener, så blodet i benene kan finde nye veje og flyde frit. Tidligere har kirurgi i den traditionelle forstand været standarden til behandling (man benytter typisk en modificeret form for kirurgi, som kaldes mikro-kirurgi), men nye metoder er kommet til, både medicinske og termiske. Behandlingsmetoden vurderes efter den enkelte patients fysiske forhold og symptomer.

Hos Kirurgen.dk anvender vi primært termisk behandling ved hjælp af laser. Denne behandlingsmetode kan anvendes til langt de fleste patienter og har en række fordele. Laserbehandling virker ved, at man opløser knuderne og lukker de syge vener gennem opvarmning. Behandlingen kræver kun et ganske lille snit, og man undgår således dannelse af ar.

Behandlingen udføres ambulant og er næsten smertefri og uden gener. Desuden er restitutionsperioden kort, og de fleste patienter vil kunne gå på arbejde allerede dagen efter behandling.

Læs mere om operation af åreknuder

Læs mere om laserbehandling af åreknuder

Vi anvender udelukkende behandlingsmetoder, som er anbefalet af Dansk Karkirurgisk Selskab.

KONTAKTINFORMATIONER

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1.sal. 2920 Charlottenlund

TIDSBESTILLING

Vi er på telefonen mandag-torsdag
fra kl. 09-12

FOR HENVISENDE LÆGER

Ydernummer 215430