Rifter i endetarm – Symptomer og behandling

Rift i endetarmen er en smertefuld lidelse, hvor der opstår en rift i huden omkring åbningen af endetarmen. Årsagerne til rift i endetarm er endnu ukendte, men der er gode muligheder for behandling, så du kan blive fri for smerterne.

Symptomer på rift i endetarmen

Nogle af de almindelige symptomer på en rift i endetarmen er:

  • Blod i afføring
  • Smerter ved afføring og i timerne efter
  • Forstoppelse

Syptomerne på rift i endetarmen kan ligne symptomerne på andre tarmsygdomme. Derfor sørger Kirurgen.dk for at du bliver undersøgt ordentligt inden behandlingen. Hvis der er tegn på, at symptomerne ikke stammer fra en rift i endetarmen, kan det være en god ide at få udført en tarmundersøgelse.

Læs mere om tarmundersøgelse

Behandling af rift i endetarmen

Behandlingen foregår bl.a. ved at regulere afføringen, så riften i endetarmen kan få lov at gro sammen. Dette kan gøres ved hjælp af forskellige typer medicin, såsom muskelafslappende salve, afføringsmidler og smertelindrede medicin. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med et kirurgisk indgreb for at komme af med en rift i endetarmen.

Hør mere om behandling af rift i endetarm

Oplever du nogle af ovenstående symptomer på rift i endetarmen, så kontakt Kirurgen.dk for at få mere information om, hvordan rift i endetarmen kan behandles.

KONTAKTINFORMATIONER

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1.sal. 2920 Charlottenlund

TIDSBESTILLING

Vi er på telefonen mandag-torsdag
fra kl. 09-12

FOR HENVISENDE LÆGER

Ydernummer 215430