Kikkertundersøgelser – hvilke typer findes der

kikkertundersøgelse

Hos Kirurgen.dk udfører vi en række forskellige kikkertundersøgelser. Vi benytter altid nyeste teknologier og udstyr, og en kikkertundersøgelse udføres med digital video teknik, der gør det muligt for dig selv at følge med på en skærm.

Kikkertundersøgelse er fællesbetegnelsen for en række undersøgelser, der foretages ved at indføre et lille kamera i kroppen med henblik på at identificere sygdomstegn, diagnosticere, samt i visse tilfælde, at foretage mindre indgreb.

Koloskopi

Koloskopi er en ukompliceret kikkertundersøgelse af mellem 15 og 45 minutters varighed. Der er kun ganske begrænset ubehag forbundet med disse kikkertundersøgelser, som foretages ved at føre en bøjelig slange med tykkelse som en lillefinger, gennem tyktarmen. Koloskopi benyttes ved udredning af blandt andet:

  • Analblødning, lav blodprocent, vægttab, smerter i maven, afføringsændringer m.v.
  • Screening for tyktarmskræft både med og uden familiær forekomst
  • Løbende kontrol af patienter med tyktarmspolypper
  • Kontrol efter operation for tyktarmskræft m.v.

Læs mere om vores koloskopi

Nasal gastroskopi

Gastroskopi er betegnelsen for en kikkertundersøgelse, som fokuserer på spiserør, mavesæk og tolvfingertarm. En kikkertundersøgelse af denne type udføres ved at indføre et nasalgastroskop med en diameter på blot 4.9 mm via et næsebor. Denne form for kikkertundersøgelse repræsenterer den allernyeste udvikling og er den mest skånsomme metode. Nasal gastroskopi anvendes til at påvise årsager til blandt andet:

  • Synkebesvær
  • Mavesmerter
  • Halsbrand

Læs mere om vores nasale gastroskopi

Sigmoideoskopi

Ved sigmoideoskopi, føres en lillefingertyk, bøjelig slange med TV-kamera op i endetarmen og venstre side af tyktarmen. Denne kikkertundersøgelse varer typisk 5-10 minutter og medfører sjældent væsentligt ubehag. Sigmoideoskopi bruges til at påvise årsager til eksempelvis blod i afføring, smerter eller afføringsbesvær, eller til at udelukke sygdomme, primært cancer i tarmen.

Læs mere om vores sigmoideoskopi

Kontakt

Har du spørgsmål til vores kikkertundersøgelser, kan du kontakte os på tlf. +45 39 64 01 25 – mandag til torsdag klokken 9-12 og 13-14, eller på mail@kirurgen.dk.

KONTAKTINFORMATIONER

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1.sal. 2920 Charlottenlund

TIDSBESTILLING

Vi er på telefonen mandag-torsdag
fra kl. 09-12

FOR HENVISENDE LÆGER

Ydernummer 215430